Bonet Döner preloader
Et Hakkında
  • Seçiminiz dana ızgara ise, et sırt kısmından olmalı. Bu kısımlar hayvanın en az hareket eden kısımlarıdır ve yumuşaktır. Rosto ve haşlamalıklarda but, yemeklik kuşbaşılarda kol tercih edilmelidir.
  • Etin rengi çok koyu kırmızı veya kahverengiye dönük olmamalıdır. İdeal renk koyu pembe ve taze et, bilinenin aksine serttir. Tercihlerimiz kesinlikle dinlendirilmiş et olmalıdır. Dolaptan çıkarttığımız etleri 15-20 dakika ortam ısısında bekletmemizde fayda vardır.
  • Etinizi dövdürmeyin, iyi pişmiş seviyorsanız eti ince kestirin, üstüne kekik, tuz attırmayın.
  • Haşlama yemeklerinde, incik mükemmel sonuç verir. İncik kemikli olarak tercih edilebilir. Kemikli incik (ossobuco) ilikten dolayı yemeğinize lezzet verecektir.
  • Kuzu etinde kıvırcık tercih edilmelidir. Dünyanın en iyi ırkı Trakya kıvırcığıdır yani kuyruksuz kuzu. Eti çok lezzetlidir çünkü kuzunun yağı kuyruğuna değil tüm vücuduna yayılır. Bu sayede et fazla su tutar ve tabii ki daha lezzetli olur.
  • Eti kemiksiz parçalara ayırıp (1 kilo için) 3 diş sarımsağı ezin, 1 su bardağı süt, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 dal biberiye ve 2 dal taze kekik içinde bir gün bekletin. Çok daha hoş aromalı et ziyafeti sizi bekliyor olacak…
  • Evinizde döküm tavanız varsa, hemen ocağa koyun ve yağ sürmeden iyice ısıtın. Etin dış yüzeyini mühürledikten sonra ateşi kısarak pişirmeye devam edin. Bu etin suyunun içinde kalmasını ve daha lezzetli olması sağlayacaktır.